SM-kisat 2017 ja uusi MERS

Mahjong Finland ja sen jäsenseura Aalto Daigaku Maajanbu ry. (アールト大学麻雀部) järjestävät ensimmäiset Mahjongin Suomenmestaruuskilpailut Otaniemessä viikonloppuna 18-19.11.2017. Ilmoittautuminen on avoinna.

Turnaus vaikuttaa EMA-rankingiin painoarvolla MERS1, sekä tietysti myös MFRS-rankingiin. Turnauksen paras suomalainen kruunataan ensimmäiseksi mahjongin Suomen mestariksi. Hallitsevalle Suomenmestarille tarjotaan myös aina ensimmäisenä arvokisapaikkaa, tosin näillä näkymin seuraavat arvokisat ovat vasta SM 2018 jälkeen.

MERS

EMA:n yleiskokous 2017 päätti MERS-järjestelmän muuttamisesta vuodenvaihteessa. Uudessa järjestelmässä painoarvot määritellään automaattisesti turnauksen pelaajamäärän, pituuden, kansainvälisyyden ja arvokisastatuksen perusteella. Tämä tarkoittaa, että jako MERS1- ja MERS2- turnauksiin katoaa. Lisäksi turnaukset vanhenevat jo kahden vuoden kuluttua, ja kaavoja on muutettu. Uudet tilastot asettuvat voimaan vuodenvaihteessa, ja ottavat takautuvasti huomioon vuosien 2016 ja 2017 turnaustulokset. Lisätietoa EMA:n sivuilla.