MM-joukkue 2017

4.-8. lokakuuta pidettäviin Riichin MM-kisoihin osallistuvien suomalaisten lista on todennäköisesti nyt lopullinen. Alunperin Suomella oli 1+3 paikkaa, jotka jaettiin huhtikuun aikana. Heinäkuussa EMA sai kuitenkin 10 lisäpaikkaa MM-komitealta, joista yksi päätyi lopulta Suomelle. Tämän lisäksi elokuussa MM-komitea tarjosi Suomelle yhtä tai kahta lisäpaikkaa, joista molemmat saatiin täytettyä. Suomella siis on lopulta 1+6 paikkaa, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin missään aiemmassa EM/MM-turnauksessa ja noin yhtä suuri kuin useimmilla Euroopan mahjong-suurmailla.

Paikat jaettiin suuniteltuun tapaan käyttäen kolmea kriteeriä:

  • Great Wave 2017-turnauksen tulokset
  • MFRS-ranking tämän turnauksen jälkeen
  • EMA:n MERS-ranking tämän turnauksen jälkeen.

Kyseiset kolme listaa käytiin läpi aloittaen kaikkien ykkössijoista, sitten kaikkien kakkossijoista, ja niin edelleen. Sijojen sisällä annettiin etuoikeus listoille, joilta on vähemmän pelaajia ottanut paikkoja vastaan, ja tasatilanteissa edettiin järjestyksessä MFRS>GW17>EMA.

Tämä systeemi oli toivottoman monimutkainen, ja seuraavien arvokisojen (EM 2019, s’Hertogenbosch, Alankomaat) valintavaiheeseen mennessä on valmiina uusi, huomattavasti yksinkertaisempi systeemi. Kriteerit tulevat olemaan MFRS-rank, EMA-rank ja viimeisimmissä SM-kisoissa menestyminen, joten turnauksiin kannattaa osallistua jatkuvasti.

Alla olevasta taulukosta näkee miten valintaprosessi eteni. Vihreä tarkoittaa paikan vastaanottamista, punainen paikan hylkäämistä, ja keltainen että pelaaja on jo käsitelty ylempänä. Numerot 1-27 ovat sijoitusten tarkastelujärjestys, ja lihavoidut numerot 1-15 se järjestys, missä pelaajille tarjottiin paikkoja.

mmj

Suomen joukkue on siis

 • Anne-Mari Haapsamo (henkilökohtainen kutsu MM-komitealta vuoden 2014 MM-menestyksen johdosta)
 • Janne Hannikainen
 • Konsta Lensu
 • Ossi Hirvola
 • Yuanqi Shan
 • Kirill Osipov
 • Mikko Kirjokangas